Wat was het beste tv-interview?

Sonja Barend AwardDe VARAgids is op zoek naar het beste televisie-interview van het afgelopen tv-seizoen. Dit interview wordt geëerd met de Sonja Barend Award, die vorig jaar naar Matthijs van Nieuwkerk ging. Dit jaar gaat de prijs niet naar de interviewer, maar naar het tv-gesprek gesprek op zich.

Critici, kenners en vakgenoten beslissen welk gesprek uiteindelijk wordt geëerd, maar het publiek kan de interviews nomineren. Dat kan door mailtje naar de prijsvraag@vara.nl te sturen, deelnemers maken kans om een slingbox, waarmee tv op de laptop gekeken kan worden, te winnen. Ter inspiratie zijn alvast wat interviews op de website van de Sonja Barend Award te bekijken.

Geplaatst op: vrijdag, 09-07-2010 om 14:48u

2 Reacties op Wat was het beste tv-interview?

  1. Jaap zegt:

    Een Sonja Barend Award suggereert dat Sonja Barend kon interviewen…

  2. Jaap zegt:

    Mijn moeite met veel interviewers waaronder zeer zeker Matthijs van Nieuwkerk maar ook Pauw en Witteman en Ferry Mingelen en nog veel anderen, is dat ze zo respectloos met hun vak omgaan. Een goede interviewer moet de vragen stellen die de kijker of luisteraar of lezer eigenlijk had willen stellen. Zo heb ik heel vaak genoten van interviews gedaan door Theo van Gogh of Ischa Meier. Interviewers vandaag de dag zijn alleen maar bezig hun gasten te laten struikelen of in een valkuil laten lopen. Vind ik eigenlijk een beetje riooljournalistiek.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

*