Volledig archief Elsevier online

ArchiefElsevier heeft donderdag een digitaal archief geopend, waarin alle uitgaven vanaf 1945 zijn te raadplegen. Het archief is exclusief toegankelijk voor abonnees, zo maakte het weekblad bekend. Drie jaar lang werkten de Afdeling Documentatie van Elsevier en het mediabedrijf X-CAGO aan de digitalisering. Het archief is doorzoekbaar op titel, auteur, datum, woorden en de naam van briefschrijvers.

In 2008 lanceerde Elsevier al het digitale archief van de voorloper van het weekblad: Elsevier’s Geïllustreerd Maandschrift. Dit blad verscheen van 1891 tot 1940. Nu is dus het volledige Elsevier-archief beschikbaar. Niet alleen alle edities sinds het eerste nummer op 27 oktober 1945 zijn gedigitaliseerd, ook speciale uitgaven zijn in het archief opgenomen. Zoals Elseviers Literair Supplement, dat van 1969 tot 1972 verscheen, Elsevier Carrière (1986 – 1991) en Elsevier THEMA (tegenwoordig Elsevier STIJL), dat sinds 1998 verschijnt.

Hoofdredacteur Arendo Joustra van Elsevier verwacht niet dat het archief geld zal opbrengen. “We hebben het vooral gedaan om het erfgoed van Elsevier digitaal beschikbaar te maken.” Het weekblad kreeg geen subsidie van de overheid. Wel droeg moederconcern Reed Elsevier bij aan de financiering.

Geplaatst op: donderdag, 28-10-2010 om 11:22u

2 Reacties op Volledig archief Elsevier online

  1. Gerrit Prinsen zegt:

    Ik woon in Edmonton Canada, 73 jaar oud,(jong) ben in 1957 geëmigreerd naar canada, Ik heb vernomen, dat Elsevier een interessant artikel heeft geschreven over Edmonton, is het mogelijk dat U dit ik artikel kan ontvangen op een of andere manier? Bij voorbaat natuurlijk mijn hartelijke dank!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

*