Fusieplan omroepen mogelijk in gevaar


Het kabinet wil opnieuw bezuinigen, en ook de Publieke Omroep lijkt de dans niet te ontspringen. Bovenop de eerder aangekondigde bezuinigen, zou nog eens 100 tot 200 miljoen euro van het budget af moeten. Daarmee komen de eerder met veel moeite gemaakte fusieafspraken op de tocht te staan, zo meldt De Telegraaf. Omroep Max-directeur Jan Slagter reageert in de krant: “Ik voel me in de maling genomen als er nog eens 100 miljoen euro bij komt. Dan is al het werk voor niets geweest en kunnen alle afspraken de prullenbak in. Dat noem ik onbehoorlijk bestuur.” KRO-directeur Koen Becking is vooral bang dat de ‘historische hervorming’ van het omroepbestel geen doorgang vindt: “Nog meer snijden betekent dat we op het niveau van een bananenrepubliek komen. De kijker is de dupe. Die kan zo meteen kiezen uit een talentenshow, een talentenshow of een talentenshow.”

Geplaatst op: maandag, 05-03-2012 om 15:06u

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

*