NOS Journaal wordt GESLOOPT!

Letterlijk. De decors van het NOS Journaal en Nieuwsuur worden gesloopt omdat de programma’s vanaf 27 mei met een totaal vernieuwde vormgeving komen. Het Journaal en Nieuwsuur worden daarom de komende tijd vanuit een kleinere studio uitgezonden. Volgens het persbericht van de NOS wordt het nieuwe decor van de programma’s veel breder dan het huidige. Het bestaat voor een groot deel uit schermen ‘van een type dat nog bijna nergens ter wereld wordt gebruikt’. “De presentator zit niet meer de hele uitzending op zijn stoel, maar zal ook staan en lopen. Bijvoorbeeld naar het touchscreen dat deel uitmaakt van de nieuwe achtergrond en waarmee de presentator zelf onderwerpen inzichtelijker kan maken. Zo wordt bijvoorbeeld interactie mogelijk met de NOS-website.” Het logo van de NOS en het veelvuldig gebruik van de rode O blijven wel gehandhaafd.

Geplaatst op: maandag, 05-03-2012 om 17:13u

3 Reacties op NOS Journaal wordt GESLOOPT!

 1. felix zegt:

  NOS Journaal “verandert om te veranderen” zegt de nieuwe hoofdredacteur. Maar dan wel meer dan 1 miljoen hiervoor onttrekken aan overheidsgeld…hoezo bezuinigen? Dit vereist een grondig onderzoek.

 2. James zegt:

  @Felix
  Het is niet alsof de NOS er plots meer geld bij krijgt (of minder hoeft te bezuinigen) omdat ze het decor gaan vernieuwen; Daar zal wel ruimte voor zijn binnen het huidige budget?

 3. Jan zegt:

  Uit het persbericht haal ik alleen maar dat Nieuwsuur tijdelijk naar een andere ruimte gaat, niet zozeer dat deze studio vernieuwd wordt. Toch is de tijdelijke verhuizing wel logisch omdat de 18 en 20:00 journaals van dezelfde vloer komen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

*